Mayıs Ayı Bülteni 2022

Koruncuk Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ERTAN ÖZDEMİR’i Kaybettik.




Koruncuk Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Yeminli Mali Müşavir ERTAN ÖZDEMİR’i kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz.

Merhuma Allah’tan rahmet, kederli ailesi ve tüm sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyoruz. Başımız sağ olsun.



Koruncukköy Bolluca Kız Öğrenci Yurdu Açılışı Gerçekleşti!




Eğitime erişimleri risk altındaki kız çocuklarının özgüvenli bireyler olarak toplum içinde yer almaları amacıyla çalışan Koruncuk Vakfı, daha fazla kız çocuğuna yuva olacak Koruncukköy Bolluca Kız Öğrenci Yurdu projesini tamamlayarak, 25 Mayıs Çarşamba günü İstanbul Bolluca’da gerçekleşen törenle hizmete açıldı.

Koruncukköy Bolluca Kız Öğrenci Yurdu’nun açılışı; Arnavutköy Kaymakamı Dr. Mehmet Hüseyin Nail Anlar, Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı,Arnavutköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasip Turhan, Koruncuk Vakfı Onursal Başkanı Av. Figen Özbek, Koruncuk Vakfı Mütevelli Heyet ve Yönetim Kurulu Başkanı Av. Dr. Figen Samuray, Koruncuk Vakfı Yönetim Kurulu ve Mütevelli Heyeti Üyeleri, kurumsal ve bireysel bağışçıların katılımı ile gerçekleştirildi.

Açılış törenimizi linke tıklayarak izleyebilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=V1E9rHK0k7A&t=4s



Adın Hep Duvarımızda olsun!


 

Eğitime erişimleri risk altındaki kız çocuklarının özgüvenli bireyler olarak toplum içinde yer almaları amacıyla çalışan Koruncuk Vakfı, inşasını tamamladığı Koruncukköy Bolluca Kız Öğrenci Yurdu’nun yemekhane donanımı için “Tuğla Projesi”ni hayata geçirdi. Proje kapsamında bağışçılar; minimum 100 TL olmak üzere istedikleri miktarda yapacakları bağışla bir tuğlayı sahiplenerek, yeni yurt projesinin yemekhane duvarında yer alan tuğla görselinde ismiyle yer alabilirsiniz. Temel ihtiyaçları ve eğitime erişimleri risk altındaki kız çocuklarına yurt desteği vererek, onların sıcak bir aile ortamında eğitime erişmelerine imkân veren Koruncuk Vakfı herkesi “Adın hep duvarımızda olsun!” çağrısıyla bir tuğla sahiplenmeye, “Tuğla Projesi”ni desteklemeye davet ediyor!

Kampanyamıza destek olmak için linke tıklayınız.

https://koruncuk.org/page/tugla-projesi




Koruncuklarımız İçin Kanosu ile 23 İl Gezecek!




Sosyal sorunlara dikkat çekmek üzere kanosu ile dolaşarak kampanyalar düzenleyen Ekstrem Sporcu Şenol Özdemir, Mayıs ayında başlattığı proje kapsamında Artvin Gürcistan il sınırından başlayarak sahil şeridi boyunca 23 ili gezerek Koruncuk Vakfı yararına bağış kampanyası gerçekleştirecek. Karadeniz, Marmara Denizi, Ege Denizi ve Akdeniz sahili boyunca devam edecek ve iki etap halinde gerçekleştirilecek yolculuk, kız çocuklarının eğitime erişimi konusunda farkındalık yaratmayı hedefliyor.

Bu yolculukta Ekstrem Sporcu Şenol Özdemir’i desteklemek ve bağışlarınızla Koruncuklarımıza katkıda bulunmak için tıklayabilirsiniz.

https://bit.ly/3NLlKvP




Aileyi Destekleyerek Çocuğu Güçlendiriyoruz Projemizi Tamamladık.




Aile ortamının iyileştirilmesinde destek sisteminin rolü üzerine öneriler geliştirdiğimiz Aileyi Destekleyerek Çocuğu Güçlendiriyoruz Projemizin kapanış toplantısını gerçekleştirdik.

Aileyi Destekleyerek Çocuğu Güçlendiriyoruz projemiz ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız.

https://koruncuk.org/post/aileyi-destekleyerek-cocugu-guclendiriyoruz_125

 


" Eğitime Hayatını Adayanlar Ödülü"nü almanın mutluluğunu yaşıyoruz




Koruncuk Vakfı, Forum İstanbul 2022 Konferansı’nın 21. Yıl Ödülleri kapsamında "Eğitime Gönül Verenler Ödülü"ne layık görüldü.
Ödülü, Koruncuk Vakfı Mütevelli Heyet ve Yönetim Kurulu Başkanı Av. Dr. Figen Samuray teslim aldı.