Rehberlik


Gözlem: Psikologlarımız, haftalık bir program doğrultusunda, sınıfların çeşitli derslerine katılarak öğrencilerimizi gözlemliyor. Gözlem sırasında öğrencilerin iletişim kurma becerileri (öğretmenleriyle, arkadaşlarıyla, okula geliş-gidişlerde ebeveynleriyle), gruba uyumları, aktivitelere katılımları ve gelişimlerini değerlendirir. Gün içinde görüşmeler haricinde, haftalık paylaşım toplantılarıyla öğretmenlerle gözlemleri ve değerlendirmeleri paylaşır.

 
Veli Görüşmeleri: Her velimizle başlangıçta bir mülakat yapılmaktadır; mülakat öğrencilerimizi ve aileleri yakından tanımak ve çocuklarımıza daha bilinçli yaklaşmak amaçlıdır. Velilerimiz sene boyunca danışmak istediği konularda hafta içi randevu alarak görüşme ayarlayabilirler.

Seminerler: Velilere yönelik aylık seminer programı hazırlanıyor. Velilerin tercih ettiği konular hakkında bilgi ve tecrübelerin paylaşılmasını, sağlıklı tartışma zemininde beraber problem çözme stratejilerinin geliştirilmesini amaçlayan seminerlerin duyurusu dönem başında yapılıyor.


Gözlem- Değerlendirme Formları: Üç aylık gözlem ardından her iki dönem sonunda velilere gelişim ve etkinlik değerlendirme formları gönderilmektedir. Formlar; öğretmen ve psikolog işbirliğiyle hazırlanarak doldurulur. Çocuklarımızın yaşının gelişim özelliklerine uyumu,  etkinliklere katılım ve becerilerinin değerlendirileceği formlar açıklayıcı raporlar eşliğinde sunulmaktadır.