Allianz Türkiye desteğiyle ‘Bir Kız Gelecek’ kurumsal sosyal sorumluluk programı başlıyor

Cumhuriyet’in 100. yılında Allianz Türkiye, Koruncuk Vakfı ile birlikte, yaşam ve eğitim hakkı risk altındaki kız çocukları koruncuklar için “Bir Kız Gelecek” programını başlatıyor. Allianz Türkiye, programın misyonu kapsamında Allianz Grubu’nun da desteğiyle depremzede kızların Koruncuk Vakfı bünyesine katılmalarını ve yeni bir yurt binası inşa ederek vakfın mevcut kapasitesinin yaklaşık iki katına çıkarılmasını sağlayacak.

Allianz Türkiye ayrıca, 2030 yılına kadar devam etmesi planlanan uzun soluklu program kapsamında Koruncukların yaşam boyu destekçisi olma vizyonuyla onlara üniversite bursu verecek, gelişim ve istihdam imkânları yaratacak.

KATMANLI VE UZUN SOLUKLU PROGRAMIN ODAK ALANLARI

Allianz Türkiye’nin “Bir Kız Gelecek” programının “İnsan Odağı” katmanında, Allianz Grubu’nun da desteğiyle, 6 Şubat depremlerinden etkilenen yirmi beş kız çocuğu, dört yıl boyunca Koruncuk Vakfı bünyesine katılacak. Bu çocukların; haklarının bilincinde, sağlıklı, güçlü, özgüvenli, üreten, değer yaratan, sorumlu bireyler olarak toplumda yer almalarını sağlamak amacıyla, onlara sosyo-ekonomik açıdan önleyici, koruyucu ve iyileştirici çözümler sunulacak. Aynı zamanda barınma, eğitime erişim ve danışmanlık hizmetleri de sağlanacak.

Programın “Kurum Odağı” katmanında, Koruncuk Vakfı’nın daha fazla kız çocuğunu koruma altına alabilmesi ve onlara yuva olabilmesi için harekete geçilecek. Allianz Grubu’nun ve Allianz Türkiye’nin desteğiyle inşa edilecek yeni yurt binasıyla birlikte, vakfın kapasitesi yaklaşık iki katına çıkarılacak. İstanbul Bolluca’da yer alan Koruncukköy’de yapılacak yurdun proje çalışmaları başlarken, temel atma aşamasına en kısa sürede geçilmesi planlanıyor.

“Üniversite Odağı” katmanında, 10-18 yaş arasına hizmet verebilen Koruncuk Vakfı bünyesinden, lisenin sona ermesiyle ayrılmak zorunda kalan Koruncuklar destekleniyor. Allianz Türkiye, herhangi bir başarı şartı aramadan üniversitelerin iki yıllık veya dört yıllık bölümlerini kazanan tüm Koruncuklara üniversite öğrenimleri boyunca destek vermeye başlıyor.

Allianz Türkiye, Koruncukların yaşam boyu destekçisi olma vizyonuyla geliştirdiği “Bir Kız Gelecek” programının “Gelişim ve İstihdam Odağı” katmanında, Koruncukların meslek sahibi olabilmelerine ve eğitim hayatından sonra kendi ayaklarının üzerinde durabilmelerine destek olmayı amaçlıyor. Odak kapsamında liseli Koruncuklar için mentorluk programları geliştirilerek liseden sonraki tercihlerini daha bilinçli şekilde yapmaları sağlanacak. Sigortacı olmak isteyen Koruncuklara liseden sonra mesleki eğitimler verilecek. Özel sektörde çalışmayı hedefleyen üniversiteli Koruncuklara ise Allianz Türkiye staj programlarında kontenjan ayrılırken, Allianz Türkiye ya da dağıtım kanallarının bünyesinde istihdam imkânı yaratılacak.


ALLIANZ - KORUNCUK

‘GELECEK NESİLLERİMİZİN YARINLARA UMUTLA BAKMASI İÇİN YAŞAM BOYU YANLARINDAYIZ’

“Bir Kız Gelecek” programıyla ilgili bilgi veren Allianz Türkiye CEO’su Tolga Gürkan, şunları söyledi: “’Türkiye’nin Allianz’ı’ olarak toplumun iyiliği için önceliğimiz, gelecek nesillerimizi cesaretlendirmek ve onlar için değer yaratmak. Yıllardır her adımımızı, sürdürülebilir değer yaratma modelimizin ışığında bu doğrultuda atıyor; gelecek nesillerimize yaptığımız yatırımların küresel amaçlara da hizmet etmesi için çalışıyoruz. Hem Cumhuriyetimizin hem de köklerini Şark Sigorta’dan alan Allianz Türkiye’nin bu topraklardaki 100. yılında, cesur bir adım daha atıyoruz. Yaşam ve eğitim hakkı risk altındaki kız çocuklarının haklarının bilincinde, sağlıklı, güçlü, özgüvenli, üreten, değer yaratan sorumlu bireyler olarak toplumda yer almalarını sağlamak amacıyla çalışan Koruncuk Vakfı ile yıllardır devam eden iş birliğimizi, katmanlı bir sosyal sorumluluk programıyla daha da ileriye taşımanın mutluluğunu yaşıyoruz. Programımızın misyonu kapsamında depremzede kızların Koruncuk Vakfı bünyesine katılmalarını ve yeni bir yurt binası inşa ederek vakfın mevcut kapasitesinin yaklaşık iki katına çıkarılmasını sağlayacağız. Ayrıca, 2030 yılına kadar devam etmesini hedeflediğimiz programımız kapsamında Koruncukların yaşam boyu destekçisi olma vizyonuyla onlara üniversite bursu verecek, gelişim ve istihdam imkânları yaratacağız. Gelecek nesillerimizin yarınlara umutla bakması için Allianz Türkiye olarak yanlarındaki güç olmaktan ve elimizden gelen katkıyı sağlamaktan mutluluk duyacağız.”

‘DEPREMDEN ETKİLENEN ÇOCUKLAR İÇİN YURT DESTEĞİ ÇOK KIYMETLİ’

Koruncuk Vakfı Mütevelli Heyet ve Yönetim Kurulu Başkanı Av. Dr. Figen Samuray da Allianz Türkiye iş birliğiyle ilgili açıklamada bulunarak, “Koruncuk Vakfı olarak eğitime erişimleri ailevi, coğrafi ve ekonomik nedenlerle risk altındaki kız çocuklarının özgüvenli bireyler olarak toplum içinde yer almaları amacıyla 44 yıldır çalışıyoruz. Geliştirdiğimiz önleyici, koruyucu ve iyileştirici hizmet modelleriyle onların huzurlu bir şekilde hayata hazırlanmalarını hedefliyoruz. Bu hedeflerimizi 2016 yılından bu yana destekleyen, çalışanları ve dağıtım kanallarıyla birlikte hep yanımızda olan Allianz Türkiye ile birçok güzel iş birliği yaptık. ‘Bir Kız Gelecek’ programıyla da iş birliğimiz tüm hızıyla devam ediyor. Depremden etkilenen çocuklara kapılarımızı açarak kapasitemizi aştığımız için Allianz Türkiye’nin yurt inşa edecek olması bizim için çok kıymetli. Ayrıca koruncuklarımızın yaşam boyu destekçisi olmak üzere onlara üniversite bursu, gelişim imkânları ve hatta istihdam sağlayacak olmaları, eşi az görülür nitelikte bir sahiplenme örneği. Allianz Türkiye Ailesi’ne, çalışanlarına, dağıtım kanallarına bugüne kadar verdikleri destek ve bu katmanlı program için çok teşekkür ediyoruz” dedi.