Aralık Ayı Bülteni 2021


Koruncuk Vakfı ve Yemek Sepeti İş Birliği


Koruncuk Vakfı yararına Paylaşma Günü’ne özel başlatılan kampanya kapsamında, Yemeksepeti Banabi uygulaması ile Paylaşma Günü kategorisinden verilen her ürün siparişi, iki katı olarak Koruncuk Vakfı’na bağışlandı.

Kampanya kapsamında özel olarak oluşturulan 67 ürünlük “Paylaşma Günü” kategorisinden, 15 binin üzerinde ürün siparişi verildi. Koruncukköyler’e toplam 30 bin adetten fazla ürün bağışı yapıldı.


“Aileye Dönüş Psikososyal Destek Modelimizi Yaygınlaştırıyoruz.”


"Aileye Dönüş Psikososyal Destek Modeli" uzman eğitimimizin ikincisini çevrim içi olarak tamamladık.

“Ailelerin bağlanma, bakım verme ve travmayla baş etme becerilerinin güçlenmesiyle ailenin işlevinin artması ve böylece sağlıklı çocukluk sürecinin gelişmesini” amaçladığımız bu eğitimde kamu ve sivil toplum kuruluşlarında çalışan ruh sağlığı uzmanlarıyla bir aradaydık.

Projemiz hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.

https://koruncuk.org/post/aileyi-destekleyerek-cocugu-guclendiriyoruz_125


5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü Kutlu Olsun!



Yıl boyunca Koruncuklarımızın eğitime erişimlerine destek olmak amacıyla yürüyen, koşan, kulaç atan ve kampanya açan 363 gönüllümüze ve gönüllülerimize bağış yapan 4 bin 335 bağışçımıza çok teşekkür ederiz.

Sizin için hazırladığımız videomuzu buradan izleyebilirsiniz.

https://youtu.be/nwR-aj7PEfc




'Yeni Yıla Merhaba' Etkinliği




Koruncuk Vakfı Gönüllüleri, İstanbul Deniz Müzesi içindeki Fatima Cafe’de Vakıf yararına gerçekleştirilen “Yeni Yıla Merhaba” etkinliğinde bir araya geldi. Etkinliğin açılışında bir konuşma yapan Koruncuk Vakfı Genel Müdürü Oya Aydınlık, çocukların nitelikli eğitime kesintisiz olarak erişmeleri için düzenli bağışın önemine dikkat çekti.

Etkinlikte yaptığı konuşmada Vakfın her zaman yanında yer alan mütevellilere ve Koruncuk Dostlarına teşekkür eden Koruncuk Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Jülide Berkman, etkinliğin mekân ve ağırlama sponsoru olan Fatima Cafe’nin sahibi Fatma Semiz’e desteklerinden dolayı bir teşekkür plaketi verdi.


Koruncuk Vakfı'nda 2021 Yılı Nasıl Geçti?



Kız çocuklarımızın eğitime kesintisiz olarak erişebilmeleri için siz Koruncuk Dostları’nın da değerli destekleri ile pek çok kampanyayı başarıyla hayata geçirdik. 2020-2021 eğitim öğretim yılında mezun olan Koruncukların %85’i üniversiteli olurken, yeni Koruncuklarımız aramıza katıldı. Pandeminin yarattığı olumsuz koşullara rağmen, eğitimlerine her zamanki gibi istek ve azimle devam eden çocuklarımızın akademik başarı oranı %74 artış gösterdi.

Koruncuk Vakfı olarak yanımızda yer alan, bizi hedeflerimiz doğrultusunda koşulsuz destekleyen herkese teşekkür ederiz.

Sizin için hazırladığımız videomuzu buradan izleyebilirsiniz.

https://youtu.be/HZA9IhcBFHg