Kasım Ayı Bülteni 2022

#Koruncuk Vakfı Ailesi, Anıtkabir’de Ata’nın Huzuruna Çıktı!

Eğitime erişimleri risk altındaki kız çocuklarının özgüvenli bireyler olarak toplum içinde yer almaları amacıyla çalışan Koruncuk Vakfı,Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 84’üncü yıldönümü nedeniyle, 26 Kasım Cumartesi günü Anıtkabir’i ziyaret etti. Koruncuk Vakfı tarihinde çocuklar ve çalışanlar ile ilk kez gerçekleşen ziyarette, Koruncuk Vakfı Mütevelli Heyet ve Yönetim Kurulu Başkanı Av. Dr. Figen Samuray, Bolluca ve Urla’daki Koruncuköylerde desteklenen Koruncuklar, Koruncuk Vakfı ekibi yer aldı. Koruncuk Vakfı Mütevelli Heyet ve Yönetim Kurulu Başkanı Av. Dr. Figen Samuray’ın liderliğindeki heyet, Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün mozolesine çelenk ve karanfiller bırakarak, saygı duruşunda bulundu. Tören, Samuray’ın Anıtkabir Özel Defteri’ni imzalaması ile son buldu.



Koruncuk Vakfı’na İzmir’de, Bahattin Tatış Yarınlarda Var Olmak “Yaşama Katkı Ödülü!


#Koruncuk Vakfı’na İzmir’de, Bahattin Tatış Yarınlarda Var Olmak “Yaşama Katkı Ödülü!”

Koruncuk Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Nalan Erkarakaş; İzmir Özel Türk Koleji’nin Kurucusu, Matematik Öğretmeni Bahattin Tatış’ın değerleri ve ilkelerini yaşatmak, gelecek nesillere ışık tutan kişileri onurlandırmak için bu yıl 11.si düzenlenen Bahattin Tatış Yarınlarda Var Olmak Ödül Töreninde, Koruncuk Vakfı adına “Yaşama Katkı Ödülü”nü teslim aldı!

Emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyoruz.



Kahve Dünyası’ndan Koruncuklar İçin İyilik Kutusu!


#Kahve Dünyası’ndan Koruncuklar İçin İyilik Kutusu!

Kahve Dünyası ile yaptığımız iş birliği kapsamında Kahve Dünyası tarafından hazırlanan Koruncuk Sürpriz İyilik Kutusunu, Türkiye’nin her yerindeki Kahve Dünyası şubelerinden veya web sitesinden satın alarak Koruncuklarımızın eğitime erişmelerine ve güçlü birey olmalarına destek olabilirsiniz.

Koruncuk Süpriz İyilik Kutusu



Çocukların Toplumsal Yaşama Katılımlarının Desteklenmesi Forumu Gerçekleşti.


#Çocukların Toplumsal Yaşama Katılımlarının Desteklenmesi Forumu Gerçekleşti.

Koruncuk Vakfı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle “Çocukların Toplumsal Yaşama Katılımlarının Desteklenmesi” forumunda buluştuk. Toplum içerisinde çocukların daha fazla rol almalarını sağlamak amacıyla Koruncuk Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Av. Seda Akço moderatörlüğünde hayata geçirilen foruma; Koruncuk Vakfı Mütevelli Heyet ve Yönetim Kurulu Başkanı Av. Dr. Figen Samuray, İBB Kadın ve Aile Hizmetleri Şube Müdürü Şenay Gül ve çocuk alanında rol alan sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla gerçekleşti.



Yeni Yıl Hediyeleriniz Koruncuklara Umut Olsun…


#Yeni Yıl Hediyeleriniz Koruncuklara Umut Olsun…

Bu yılbaşında Koruncuk İyilik Dükkanı’ndan yapacağınız alışverişle kız çocuklarımızın eğitime erişmelerine ve güçlü birey olmalarına destek olabilirsiniz.

https://www.koruncukiyilikdukkani.org/