Koruncuk Vakfı Olağan Genel Kurul Toplantısı Gerçekleşti


Koruncuk Vakfı, 2024 yılına ait genel kurul toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda, Vakfın 2023 yılı faaliyetleri, mali tabloları ve 2024 yılı bütçe ve çalışma programı katılımcılarla paylaşıldı. Koruncuk Vakfı, çalışma deneyimleri ve bilgileri ile Vakfa değer ve vizyon getirecek yeni mütevellileri de arasına kattı.

Koruncuk Vakfı, faaliyetlerini ve mali tablolarını konuşmak, kıymetli paydaşların görüşlerini almak amacıyla 22 Mart Cuma günü Swissotel The Bosphorus’da Yönetim Kurulu üyeleri, mütevelliler, mütevelli adayları ve paydaşlarıyla bir araya geldi. Toplantıda, Koruncuk Vakfı kız çocuklarına ve topluma yönelik sosyal sorumluluk projelerine destek veren iş dünyasının önde gelen temsilcileri yer aldı.

Genel Kurul, çocukların haklarına eriştiği, sevgi ve güvenle büyüdüğü, eğitimlerine kesintisiz devam edebildiği bir topluma hizmet etmek için çalışan Vakfın 6 Kasım 2023’te kaybettiği Onursal Başkanlarından Merhum Mehmet Pınar Aran’ın anmasıyla başladı.

Toplantının devamında, Vakfın 2023 yılında hayata geçirdiği, deprem bölgesine yönelik çalışmalar dahil olmak üzere, faaliyetleri ve mali tablolarını şeffaflık ilkesi gereği paydaşlarıyla paylaştı.

Koruncuk Vakfı'nın Yönetim Kurulu Başkanı Av. Dr. Figen Z. Samuray, genel kurul toplantısına katılan mütevelli üyeleri ve paydaşlarına yaptığı konuşmada, “Türkiye’nin de içinde bulunduğu birçok ülkede toplum kadınların ve kız çocuklarının yaşamlarını olumsuz etkileyerek, kız çocuklarının en önemli hakları olan eğitim hakkından mahrum kalmasına, eğitimde engellerle karşılaşmalarına yol açmaktadır. Bugün bizlerin en büyük hedefi kız çocuklarımıza uygun bir barınma kapasitesi içerisinde bakım hizmeti sunma ve ihtiyaçları olan eğitim hakkını eksiksiz sağlamaktır” dedi. Av. Dr. Figen Samuray, Koruncuk Vakfının çalışmalarıyla da kız çocuklarının özgüvenli, cesur olması için çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

Genel Kurul toplantısı Vakfın çocuklara umut olmak ve onların yarınlarını güçlendirmek için hazırlanan 2024 hedeflerinin paylaşımıyla sona erdi.