Koruncukköy Bolluca Kız Öğrenci Yurdu Açılışı Gerçekleşti!

Koruncukköy Bolluca Kız Öğrenci Yurdu Açılışı Gerçekleşti!

Eğitime erişimleri risk altındaki kız çocuklarının özgüvenli bireyler olarak toplum içinde yer almaları amacıyla çalışan Koruncuk Vakfı, yapımını tamamladığı Koruncukköy Bolluca Kız Öğrenci Yurdu’nu, 25 Mayıs Çarşamba günü İstanbul Bolluca’da gerçekleşen törenle hizmete açtı.

Sosyo-ekonomik açıdan dezavantajlı olan ortaokul ve ortaöğretim (lise) seviyesindeki kız çocuklarına yurt desteği veren Koruncuk Vakfı, yapımını tamamladığı Koruncukköy Bolluca Kız Öğrenci Yurdu’nun açılışını; Arnavutköy Kaymakamı Dr. Mehmet Hüseyin Nail Anlar, Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı,Arnavutköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasip Turhan, Koruncuk Vakfı Onursal Başkanı Av. Figen Özbek, Koruncuk Vakfı Mütevelli Heyet ve Yönetim Kurulu Başkanı Av. Dr. Figen Samuray, Koruncuk Vakfı Yönetim Kurulu ve Mütevelli Heyeti Üyeleri, kurumsal ve bireysel bağışçıların katılımı ile gerçekleştirdi.


Bolluca Kız Öğrenci Yurdu ile Koruncukköyler’deki toplam öğrenci kapasitesi %40 oranında artacak.

 “Daha çok kız çocuğuna ulaşmak ve eğitimlerini sürdürülebilir şekilde desteklemek” amacıyla İzmir Koruncukköy Urla’yı hizmete açarak Koruncukköy Bolluca için ‘El Ver Yuva Olsun’ projesini başlatan Koruncuk Vakfı; Bolluca Kız Öğrenci Yurdu’nu tamamlayarak ülkemize kazandırdı. 2022-2023 eğitim öğretim yılında hizmete girecek olan Koruncukköy Bolluca Kız Öğrenci Yurdu ile Koruncukköyler’deki toplam kapasite %40 oranında artacak.  

Koruncukköy Bolluca Kız Öğrenci Yurdu; Koruncukların bireysel ve sosyo-kültürel gelişimleri için gereksinim duydukları imkân ve ortamı sağlamak için kütüphane, oda, yemekhane, çamaşırhane, revir ve spor odası gibi farklı işlevlere sahip ortak kullanım alanlarının, onların günlük yaşam rutinlerine uyum sağlamasına özen gösterilerek, yaklaşık 3.000 metrekare üzerine 4 kat olarak inşa edildi.


Bolluca Kız Öğrenci Yurdu Koruncuklar için sevgi ve güven dolu bir “yuva” olacak.

Açılış töreninde yaptığı konuşmada Koruncuk Vakfı Onursal Başkanı Av. Figen Özbek; “43 yıldır yüzlerce çocuğun donanımlı, kendine güvenen bireyler olmalarını sağlayan bir vakfın parçası olmanın gururunu yaşıyorum. Gururluyum, bu kutsal görevi çocuk sevgisiyle doya doya yaşayarak yürüten başkanlarımız, yöneticilerimiz, çalışanlarımız var. Mutluyum projelerimizde destekleriyle yanımızda olan bireyler, kurumlar var. Birlikte çok daha güzel projelere imza atacağımıza dair umudum tam. Her şey kızlarımız için!” dedi.

Koruncuköyler’de sundukları bakım ve barınma hizmetinin yanı sıra onların sosyo-kültürel gelişimlerini; sanatsal, kültürel ve sportif faaliyetler yoluyla destekleyen Türkiye’deki ‘tek vakıf’ olduklarını vurgulayan Koruncuk Vakfı Mütevelli Heyeti ve Yönetim Kurulu Başkanı Av. Dr. Figen Samuray; “Bolluca Kız Öğrenci Yurdu, yaklaşık 80 kız çocuğumuza, sevgi ve güven dolu bir hayat sürecekleri yeni bir “yuva” olacak. Koruncuklar’ımızın başarılarından aldığımız ilham ile yolumuza hız kesmeden devam ederken yalnız olmadığımızı biliyoruz. Bu yuvanın oluşmasına katkı sağlayan mimarlar, proje denetim şirketi, müteahhit firma, siz değerli kurumsal ve bireysel bağışçılarımız, onursal başkanım, yönetim kurulumuz, mütevellimiz, çalışanlarımız, gönüllülerimiz… Bolluca Kız Öğrenci Yurdu, Koruncuk Vakfı çalışmalarının amacına ortak olan sizlerle gerçekleştirilmiş bir çalışmanın eseridir, iyi ki varsınız.” dedi.

Bolluca Kız Öğrenci Yurdu kurumsal ve bireysel bağışçılar tarafından desteklendi.

Bolluca Kız Öğrenci Yurdu yapımı ve iç donanımı için E. C. A. Serel, Jotun Boya San. ve Tic. A.Ş., Türk Ytong Sanayi A.Ş., Knauf İnşaat ve Yapı Elemanları San. ve Tic. A.Ş., Kastomonu Entegre Ağaç San. Tic. A.Ş., Arzum, Arup, Radisson Blu Ottomare, Vivense ayni bağış; Allianz Türkiye, Astrazeneca İlaç San. Tic. Ltd. Şti., Bosch San. ve Tic. A.Ş., Socar Turkey Enerji A.Ş., Yücel Auto Motorlu Araçlar Tic. A.Ş., Palmet Enerji A.Ş., İtalmare Lojistik Servis A.Ş., ÖZ-SEL Ecza Depoları, İstanbul Boğaziçi Rotary Kulübü Derneği, Yetiştirme Yurtlarını ve Eğitimi Destekleme Derneği, Fibrabeton Yapı Elemanları San. İnş. Tic. nakdi bağış; Gülban Pütürgeli, Esra & Tahir Alim, Şensoy Ailesi, Julide & Mehmet Ali Berkman, Monika & Emir Ali Bilaloğlu, Nursel Aydıner, Nusret Kaan Örücü, Sevgi & Murat Perek, Şule Zehra Çıldır, Zümrüt Yalman, Savaş Arson, Suna Ukasettin Ülkeroğlu, Nurdan Sirman, Av. Samiye Eyüboğlu, Aysun Akyüz bireysel bağış ile destek vermiştir. Aynı zamanda proje; Adım Adım Ankara, Adım Adım Bursa, Adım Adım Bursa, Adım Adım İstanbul, Adım Adım İzmir, Akenerji, Allianz Türkiye, Azelis/Ekin Kimya, CCI, Cemre Shipyard, Conrad İstanbul Bosphorus, Denizbank, Dijital Tercüme LTD., GittiGidiyor, Howden Sigorta, İNG, Kardem Tekstil, Kontrolmatik, KPMG, Linktera, N Kolay, Nutricia Türkiye, Radisson Blu, Sarten, Team Corendon, Team Definex, Ünlü & CO olmak üzere 4 farklı koşuda 27 kurumsal takım, 252 toplam koşucunun topladığı bağışlarla desteklenmiştir.