Mart 2023 E-Bülten


1)	Kız Çocuklarımızın Eğitime Erişimini Deprem Bölgelerini Önceliklendirerek Destekliyoruz


# Kız Çocuklarımızın Eğitime Erişimini Deprem Bölgelerini Önceliklendirerek Destekliyoruz


Kız çocuklarımızın eğitime erişimini deprem bölgelerini önceliklendirerek destekliyoruz.

Siz de bağış yaparak Aile Destek Programı kapsamında ailesi yanında desteklediğimiz kız çocuklarımızın ve Koruncukköylerde barınma – bakım desteği verdiğimiz kız çocuklarımızın eğitime erişimlerine destek olabilirsiniz.

Bağış için: https://bagis.koruncuk.org/kiz-cocuklarinin-egitimini-destekliyoruz



2)	Depremden Etkilenen Kız Çocuklarımızı Önceliklendirdiğimiz Koruncuk Vakfı Kız Öğrenci Yurtları Başvuruları 15 Nisan’a Kadar Devam Ediyor


# Depremden Etkilenen Kız Çocuklarımızı Önceliklendirdiğimiz Koruncuk Vakfı Kız Öğrenci Yurtları Başvuruları 15 Nisan’a Kadar Devam Ediyor


Depremden etkilenmiş kız çocuklarını önceliklendirdiğimiz Koruncuk Vakfı Kız Öğrenci Yurtları başvuruları 15 Nisan’a kadar uzatıldı. Akademik başarı önkoşulu olmaksızın eğitime erişimi risk altındaki 10- 18 yaş arasındaki okumaya istekli kız çocuklarını İstanbul ve İzmir’deki Koruncukköylerde hizmet veriyor, bakım ve barınma hizmetinin yanı sıra kız çocuklarının akademik, sağlık ve psikososyal açıdan gelişimlerini destekliyoruz.  15 Nisan’a kadar Koruncuk Vakfı Kız Öğrenci Yurtları’na Türkiye’nin her yerinden başvuru kabul etmeye devam ediyoruz.

Başvuru ve detaylı bilgi için: https://koruncuk.org/page/koruncuk-vakfi-kiz-ogrenci-yurtlari-basvuru-formu




Afet Bölgelerine Ziyaretimizi Gerçekleştirdik


# Afet Bölgelerine Ziyaretimizi Gerçekleştirdik


6 Şubat 2023 tarihinde 11 ilimizi etkileyen deprem felaketinin ardından, deprem bölgelerini önceliklendirerek eğitime erişimi risk altındaki kız çocuklarımızı desteklemeye yönelik çalışmalarımızı anlatmak ve temaslar kurmak üzere Afet Bölgesinde saha ziyaretlerimizi gerçekleştirdik.

Saha ziyaretimizin ilk gününde, Koruncuk Vakfı Mütevelli Heyet ve Yönetim Kurulu Başkanı Av. Dr. Figen Samuray liderliğinde Hatay Deprem Bölgesi Koordinatör Valisi Okay Memiş ile görüşme sağlayarak bölgedeki çadırkentleri gezdik. Deprem bölgelerindeki ihtiyaçlara birlikte desteklerimizi sürdürdüğümüz, kurucu üyesi olduğumuz Afet Platformu’nun Hatay Expo deposuna ziyarette bulunduk.

Saha ziyaretimizin ikinci gününde, Kahramanmaraş Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mutlu Kaya, Kahramanmaraş Aile Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Fatih Demirdöğen ve Gaziantep Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Lütfiye Taş ile çalışmalarımızı paylaştık ve muhtemel iş birliklerini konuştuk.

Deprem sonrası çadır ve kırtasiye desteğinde bulunduğumuz Necip Fazıl Kısakürek İlköğretim Okulu’na ziyarette bulunarak güncel ihtiyaçlarına dair bilgi aldık.



4)	Ramazan Ayı Bereketini Paylaştıkça Çoğaltıyoruz.


# Ramazan Ayı Bereketini Paylaştıkça Çoğaltıyoruz.


Paylaşmaya ve yardımlaşmaya en çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde, İyilik Kolisi ile Koruncuklarımız ve aileleriyle Ramazan'ın bereketini paylaşıyoruz.

Ramazan ayı boyunca gerçekleştireceğiniz “İyilik Kolisi” bağışlarınızla, hem Aile Destek Programı kapsamında ailesi yanında desteklediğimiz kız çocuklarımızın, hem de Koruncukköylerde barınma – bakım desteği verdiğimiz kız çocuklarımız ile ailelerinin; temel gıda, temizlik ve kişisel bakım ihtiyaçlarına destek olabilirsiniz.

Kampanya bağış linki için tıklayınız: https://bagis.koruncuk.org/ramazan-bereketi-cebinizden-tassin



Koruncuk Vakfı Olağan Genel Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi


# Koruncuk Vakfı Olağan Genel Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi


Koruncuk Vakfı Olağan Genel Kurul toplantısı 22 Mart 2023 tarihinde, Koruncuk Vakfı Mütevelli Üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Gündem konularının birlikte değerlendirildiği toplantıda, Koruncuk Vakfı 2021 – 2022 yılı ibra edilerek yeni dönem Mütevelli Heyet ve Yönetim Kurulu Başkanı, Yönetim Kurulu Üyeleri, Denetçi Kurulu Üyelerinin seçimi yapıldı.

2023-2024 Koruncuk Vakfı Mütevelli Heyet ve Yönetim Kurulu Başkanı, yeniden Vakfın iki yıldır Başkanlık görevini yürüten Av. Dr. Z. Figen Samuray oldu.



Koruncuk Dijital Destek Kartı Trendyol’da!


# Koruncuk Dijital Destek Kartı Trendyol’da!

‘’Koruncuk Dijital Destek Kartı’’ından alarak, deprem bölgelerini önceliklendirerek kız çocuklarının eğitime erişimini desteklemek üzere yaptığımız çalışmalara katkıda bulunabilirsiniz.

‘’Koruncuk Dijital Destek Kartı’’ için tıklayınız:  https://www.trendyol.com/koruncuk/deprem-bolgelerine-destek-dijital-destek-karti-p-664369304?boutiqueId=619347&merchantId=568040&utm_source=share