Multinet Up ve Koruncuk'tan deprem bölgesindeki öğrenciler için konteyner okul

Multinet Up ve Koruncuk'tan deprem bölgesindeki öğrenciler için konteyner okul


Depremde yıkılan Pazarcık İstiklal Halil Arık Ortaokulu'ndaki eğitim faaliyetlerinin kesintiye uğramadan devam edebilmesi için harekete geçen Multinet Up ve Koruncuk Vakfı iş birliği ile kurulumu yapılan konteyner okulun faaliyete geçtiğini duyurdu

Multinet Up ve Koruncuk Vakfı iş birliği kapsamında Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde kurulumu tamamlanan 8 üniteli konteyner okulda ilk ders zili çaldı.

8 üniteli konteyner okul, 2023-2024 eğitim öğretim yılında 210 öğrenciye hizmet verecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Koruncuk Vakfı Mütevelli Heyeti ve Yönetim Kurulu Başkanı Figen Samuray şunları kaydetti:

Bu yıl 'Koruncuk köyleri'nin kontenjanlarını artırdıklarını ve hızla yurtlarının kapılarını depremden etkilenen kız çocuklarına açtıklarını anlattı.

Bunun yanı sıra deprem bölgesinde ilk günden itibaren çalışmaya başladıklarını ifade eden Samuray, vakıflarının temasına uygun şekilde eğitim ve kız çocuklarının eğitime erişmeleri konusunda aktif rol oynayarak projeler ürettiklerini ve üretmeye devam ettiklerine dikkati çekti.

Samuray, sosyal yaşamın iyileşmesi ve çocukların geleceğe daha sağlıklı yürüyebilmesi için eğitimin kesintisiz şekilde devam etmesi gerektiğini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

'Deprem bölgesinde yaklaşık 5 milyon çocuk bulunuyor ve bu çocuklar yaşam alanlarını en önemlisi mahremiyet alanlarını kaybettiler. Kişisel alandan mahrum kalan çocukların hızla yeni ve sağlıklı alanlara kavuşması en büyük dileğimiz. Salgın nedeniyle uzaktan eğitime hızla adapte olmak zorunda kalan çocuklar şimdi de deprem nedeniyle eğitimden temelli uzaklaştı. Hangi koşulda olursa olsun temel hak olan eğitim hakkından hiçbir çocuğun mahrum kalmaması için çalışmaya devam edeceğiz. Bugün, Multinet Up iş birliği ile bugün İstiklal Halil Arık Orta Okulu'nu konteyner okul olarak açıyoruz. İnanıyorum ki sosyal sorumluluk bilincinde olan kurumların sivil topluma olan katkıları ve kamu iş birlikleri ile depremin yaralarını saracağız. Konteyner okulumuzun yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, iyi ki varsınız. Yeni eğitim öğretim döneminin tüm öğrencilere hayırlı olmasını diliyorum.'

Multinet Up Üst Yöneticisi (CEO) Ali Emre Sever, depremlerin 11 ilde yaşayan 9 milyondan fazla insanı, 4 milyonu okul çağında olan yaklaşık 5 milyon çocuğu direkt olarak etkilediğini hatırlatarak, şunları kaydetti:

'Bu etki sosyal yaşamın her alanında devam ederken eğitim de uzun süreli kesintiye uğradı. Deprem bölgesinde 72 okul yıkıldı, 3 bin 368 okul hasar aldı. Kahramanmaraş'ta ise 1.018 okuldan 821'i yeni dönemde eğitime açıldı. Zaten daha önce salgın sürecinde de olumsuz etkilenen eğitim süreçlerinin, deprem sonrasında kesintiye uğraması, çocukların psikolojik ve sosyal gelişimlerinden tutundan da toplumsal hayatın normalleşmesine kadar birçok açıdan kritik önem arz eden bir konu. Dolayısıyla eğitim öğretim faaliyetlerinin sorunsuz bir şekilde devam edebilmesi için eksik yapıların bir an önce yeniden inşa edilmesi ve bölgedeki koşulların iyileştirilmesi gerekiyor. Bunun için de kamu, özel sektör ve sivil toplum iş birliklerinin güçlendirilmesi şart.'